Tuesday, December 21, 2010

Hari ke-2 d kuching

hmmmmm...hari kedua besh sikit...biasa lah ari sabtu katakan!!!
kitaowg g pasar satok..sri nie g mana nama pasar pon leh dikatakan gila sikit...ikutkan hati suma makanan nak tapau bawa balik...ok fine..kat sini kami beli ikan terubuk masin...nasib baik bawa local punya guide xde lah kena tipu...hehehehe....

makan mee kolok kat sini sedap....nama apa ntah restaurant tu...betui x tipu punya...hehehe...



Pastu jalan sekitar pasar satok..pasar nie sampai malam kul 10 mlm..tp kalu ikan terubuk tu sekejap jer.....yg ari2 punya penjual ikan terubuk pon ader kat blkg sikit...berebut2 owg nie tau...time 2 feel2 wah popular yg aq menjadi rebutan...uweks!!!...last pilih kat depan jer sebab pening jd rebutan nie...




rupa aq yg dah kepenatan dekat pasar satok sambil mata dah pusing2x....

segalanya berakhir bila akak sri call dia dah sampai dr hujung borneo ke hujung borneo...gila kakak aq ni tau....x syg buntut n pinggang betul la...kalu srila mau nya nangis sebab x tahan duduk kat keta lama2x...sampai lah nie aq x percaya dowg naik keta dr tawau ( sabah ) ke kuching (swk)...kalu ader highway mcm dekat semenanjung ni leh lah jugak percaya..uhuks....

Ari ke tiga...ari terkhir kawan sy bawa pegi annah rais long house tp serius dowg nie cekik owg betul lah...everthing nak kena bayar...nasib aq x masuk....akak sri masuk bayar rm 8....n then sempat jugak lah mandi kat hotsping dia pon masuk kena bayar rm 3 kut..see cekik darah betul sedangkan hotspring tu still underconstruction.....x paham2x...tp xper...bagi yg nak mandi dekat hotspring baik mandi kat tempat x berbayar selamat jugak + lagi bersih tau!!!



nie lah rupa hotspring tp sgt natural ok!!!hehehe...

Wednesday, December 15, 2010

Guideline to Kuching

hai suma...nie meh cik limah nak stoly sikit pasai kuching nie...alah bukan kucing yg miow....tu....ni kuching tempat la uols.....

Bagi yg x pena g...pegilar yer....jauh perjalanan lagi banyak duit hampah suma habes.....hehehe...nasib baik aq nie jenis yg bajet sikit...so mmg sakit otakla kawan sy kalu x grab airasia punya promotion...kalu ble dia nak jer sapu suma...dia x pedulu ada duit ker tak...janji dia happy...

Start ari first ( 10/12)- ok selamat landing dekat kuching tp serius takut sebab pilot tu bawa agak x smooth la....nasib baik sampai kuching..sampai jer kwn sri sibok dok nak que kaunter dia nyampah...aq punya lah nak feel lupa pasal keja...tup2 dia duk kat tgh airport tu buka laptop..que kaunter dia...aish ko mmg bakal jd pemain tegar saham ....aduhai.....

so ari first kawan amik....g directly pegi handle hotel..sampai hotel tu...agak scary....takut pon ada...nak cancel tp dah booked...nak kuar nanti kena charge tanpa duk kat ctu...nak tak nak duk jer la...nie rupa hotel yg kami duk....



cam kakak aq pon takut juga at first...masuk dlm dia ckp ngan kwn dia lagu ni " bie!!!!!luar setinggan dlm kondominium..dmna ko mau cari??"hahaha lawak...mcm tu jgk la first impression aq.....

banyak tempak kat kuching kalu nak g...first tu g la kg gerisik tempat jual kek lapis....kami ikut laluan kereta g sana...tp kalu naik perahu melalu waterfront jer pon lagi jimat...bayar rm 0.50 jer u....pastu kami g kg melayu segala, jalan kat waterfront

perahu nie bayar lima posen jer kalu nak g kg melayu...sana ada kilang kek lapis tau!!!


nie lah kedai kek lapis tu...nama dia "dayang salhah" tp serius sy x seberapa suka kat sini sebab production dah mass production so rasa dia x sedap sikit...so suka kat luar dekat jeti ada gerai kecik
nie sebelum nak beli leh testing dulu...tp ada owg tu bukan lagi testing tp melantak...hahahaha

Petua Menjadi Pelajar Cemerlang Menurut Al-Quran

Anda inginkan petua-petua untuk menjadi pelajar cemerlang walau di mana sahaja anda berada?

Apa kata kita renungkan kembali beberapa petua atau tips kejayaan yang telah Allah SWT titipkan di permulaan surah Al-Mu'minun, surah yang ke-23 di dalam lembaran Al-Quran.

01.Keyakinan, kepercayaan and keimanan kepada Allah SWT

"Sesungguhnya berjayalah orang-orang yang beriman." [23:1]

Iman dan kejayaan disebut oleh Allah SWT dalam ayat yang sama. Maka imanlah faktor utama kejayaan. Dan keyakinan yang tinggi inilah yang akan melahirkan sikap positif yang bakal disebutkan dibawah.

02.Fokus, bersungguh-sungguh, sepenuh hati

"iaitu orang-orang yang khusyuk dalam solatnya." [23:2]

Lakukan satu-satu perkara dalam satu-satu masa. Jangan mencapah dan melayang fikiran ke sana ke mari. Lakukan dengan sepenuh hati, bukan sambil lewa.

03.Prioriti. Mengutamakan apa yang utama.

"dan orang-orang yang menjauhkan diri dari lagha (perbuatan dan perkataan yang tidak berguna)." [23:3]

Kebiasaannya dalam menghadapi musim peperiksaan yang penuh tekanan, kita cenderung untuk berehat dan menenangkan minda dengan hiburan, menonton drama, bersembang di Facebook dan seumpanya sehinggakan selalu sahaja melebihi daripada masa rehat yang telah kita peruntukkan.

Sebaik-baiknya kita mengoptimumkan penggunaan masa untuk belajar, dan mengisi masa rehat kita dengan perkara-perkara yang berfaedah seperti membasuh, melipat atau menggosok baju, bersenam untuk melancarkan perjalanan darah di dalam badan dan bermacam-macam lagi yang anda sendiri lebih sedia maklum.

Namun, sebaik-baiknya kita gunakan masa rehat itu untuk mengambil wudu', melakukan solat sunat dan membaca Al-Quran. InsyaAllah apabila kita lebih rapat dengan Allah SWT, jiwa kita akan lebih tenang dan ia akan banyak membantu dalam usaha kita mengulangkaji pelajaran.

Kita dikehendaki menghindarkan diri dari perbuatan mengumpat pensyarah/guru kerana perkara-perkara sebegini tidak mendatangkan faedah kepada masa depan anda, tidak menambahkan markah untuk kertas peperiksaan yang bakal/telah diduduki, malah boleh mendatangkan dosa dan kemurkaan Allah SWT.

04.Prihatin sesama kita

"dan orang-orang yang menunaikan zakat." [23:4]

Walaupun sedang berada di saat-saat genting, janganlah kita bersikap terlalu mementingkan diri, dan mengabaikan kawan-kawan yang lebih susah di sekeliling kita. Kongsilah apa yang termampu, samada ilmu, kertas-kertas soalan tahun lepas dan lain-lain. Sharing is caring.

05.Jaga hubungan antara lelaki dan perempuan

"dan orang-orang yang menjaga kehormatannya. kecuali terhadap isteri-isteri mereka, atau hamba yang mereka miliki, maka mereka (isteri dan hamba) dalam hal ini tiada tercela. Sesiapa yang mencari dibalik itu, mereka itulah orang-orang yang melampaui batas." [23:5,6,7]

Janganlah kita menggunakan alasan belajar untuk melanggari batas-batas pergaulan antara lelaki dan perempuan ajnabi, misalnya dengan studi berdua-duan, kemudian pulang ke rumah berpimpin tangan, atau asal tertekan je mesti nak bergayut atau berchatting dengan kawan lelaki/perempuan anda.

Padahal Allah SWT kan sentiasa ada, sentiasa melindungi dan sentiasa menolong jika kita mencari dan meminta pada-Nya.

06.Jujur, amanah

" dan orang-orang yang memelihara amanah-amanah dan janjinya."[23:8]

Bukankah kita telah berjanji dengan pihak penaja dan ibu bapa kita untuk belajar bersungguh-sungguh? Lebih penting lagi, bukankah kita telah berjanji dengan Allah SWT untuk memanfaatkan peluang kehidupan sebagai seorang pelajar yang telah dipinjamkan-Nya kepada kita sebagai medan untuk kita mengutip ilmu, pengalaman dan pahala buat bekalan di akhirat sana?

Elakkan menipu ketika peperiksaan. Andai penjaga peperiksaan meminta kita berhenti menulis kerana masa sudah tamat, jangan pula kita terus menulis. Sebaliknya sebutlah "Bismillahi tawakkaltu 'ala Allahi wala haula wala quwwata illa billahil 'azim."

07.Tepati waktu

"dan orang-orang yang memelihara solatnya." [23:9]

Konsep yang boleh diambil dalam konteks kehidupan seorang pelajar Muslim ialah supaya sentiasa belajar dengan berdisiplin, menepati masa, tidak berlengah-lengah, menjaga kualiti dan produktiviti harian kita. Jika sebelum ini kita diingatkan supaya berhenti menulis apabila tamat masa peperiksaan, kita juga perlu memulakan perjuanganan kita dalam pelajaran dan peperiksaan seawal yang mungkin. Memelihara solat lima kali sehari setiap hari juga mengajar kita untuk tidak berputus asa atau berpatang arang di pertengahan jalan.

Namun janganlah kita hanya mengaplikasikan konsep-konsep ini untuk akademik semata-mata. Penekanan utama dalam ayat tersebut supaya kita menjaga hubungan kita dengan Allah SWT kerana kita akan kembali mengadap-Nya dengan amal-amal kita, bukan dengan berapa gulung ijazah yang berjaya kita perolehi. Belajar dan ijazah hanyalah alat untuk kita mencapai keredhaan Allah SWT dan merebut peluang mewarisi syurga-Nya.


Sunday, November 28, 2010

sekali lagi

salam, lama nya aq x jenguk blog...entah la bila last update...bukan apa busy banget baru2 nie memandang aq kena berdepan ngan final xm....bayangkan jer bangun pagi n then balik sampai tgh mlm....plus kepala yg teramat sakit sebab banyak membaca n banyak menghafal..time nie uolss kepala sgt sakit..n kalu lah kepala aq leh bercakap...dia dah menjerit mintak tlg....ari sabtu n ahad sepatutnya hari untuk merehatkan otak...tp pagi2 kawan dah kejutkan...." sri dah bangun lom, g tak study group...aq tunggu kat library" huhuhuhuhu...dah otak aq kata nak tidur........tp x leh time nie masa sgt2 genting.....sampaikan wat one short study from 8am untill 11pm....wah sakitnya kepala...........AND now!! i'm free for temporary...takpa....atleast otak dpt reedem kembali masa2 tidurku semula...wah!!!bestnya..time kowg nak ajak aq keluar memamg aq berpikir berpuluh2 kali sebab aq nak lebihkan masa tidur.....After xm dah abis nie suma tempat aq nak g...pahang ler, kuching ler, t'ganu la...tp x sedar diri duit tinggal sinonet...mcm mana nie....huhuhuuhu.....

sebabkan xde keja sgt nie...pegila la lawat2 blog yg da lama x follow + time nie rajin tau nak baca research....x caya?? cuba tanya apa jd kat market world kita skrank......?????mesti kowg nak tau jugak kan...skrank nie ireland dah nak bankrpt uols.....sedey kan and now dowg dalam usaha nak bailout money...alah mcm pinjam duit dr IMF...nak capai zero debt la sgt but then still pinjam duit jugak...nie yg membuatkan tempat keja aq sunyi sepi....kalu x...dengar pakcik2 kat scni merapu sebab ada wat duit.....hmmm south korea n north korea pon satu....x habes nak gaduh..tau tak kowg akan menyusahkan satu dunia..x pasal2 sebab kowg nie suma market effect tau.....dah2 la tu...nak jugak berperang..aish....

Wednesday, October 20, 2010

mari kita layan blog.....

halu2....semekom.....lama sudah sri ndak update blog bah....
ari nie baru tergerak mau update blog..start cuti raya....bulan syawal pon dah d tinggalkan ...kini baru teringat akan kewujudan blog nie...al maklum la lepas raya banyak assignment + test menunggu....lagi2 selepas sri pulun study tup2x dpt markah test yg agak horrible..rasa macam nak nagis jer...tp apakan daya....sri rasa bodoh sgt2x sebab dpt markah yg terrible + horrible...sungguh dasyat....xpena aq mencoret markah yg begitu teruk sekali....nasib baik lecturer memahami...so dia pon wat lagi another test to help us to from da horrible marks...so sekali lagi busy + terpaksa melekat ngan buku2 semula...i admit terpaksa jd ulat buku....lepas nie sri ada final exam..dekat pintu bilik dah panjang gila due date...kalu bangun pagi mest termenung sekejap kat pintu tgk list yg berjela2....alahai banyaknya kena wat...+ chapter x cover lagi nak baca...ayoyoyoyo....memang memening kan kepala....sadis.....

Kalu list2 yg mengembirakan sure happy jer muka setiap pagi..............waaaaaaaaaaaa.....Ya Allah permudahkan lah keja hambaMu nie....amin............

Tuesday, September 7, 2010

when comes to money...people can change....

salam,,,,

ari nie sy xde mood nak keja lah....sebab esok saya cuti......sri dah nak balik kampung daaaaaaa...........happynya....tiba2...tettttttttttttttttttttttttttt....kegembiraan ku tercalar plus tersentap sikit sebab satu client macam taik nie,....kalu ada depan mata aq...memang aq mcm nak cekik jer............

napa??? camnie ada satu client nie wat financing saham kat company under esos....tp saham dia x naik selama 2 thn dah....nama pon wat loan kan...so normal la tu bank akan charge interest....

so selama akak yg satu keja ngan sri nie cuti bersalin....sri lah kena handle....tup2x saham counter tu naik mcm apa jer......sri pon laju2 kol dowg nie sebab dowgkan wat loan....tp client nie x nak jugak jual lagi....ok fine...tu hak dia....lepas bbrpa ari surat loan keluar suh mintak duit interest dowg...kira kena topup money la.....time nie just 2 owg jer yg perlu sri kol....ceh mcm along sri kan!!!!.....kol la salah seorang nie and then dia x bank in...due date pulak 11 sept nie...lagipon dia rasa sri nie annoying jer kalu kol...so sri pon kol last kalu due date dah dekat...memandang time tu public holiday...so means that start from today ada masa lagi tiga hari jer...lagipon dia kena topup rm 50 jer.....tup2x masa kol dia dia ngamok sakan kat aq...siap cakap aq x inform dia pon pasal top up....peh!!!!!!!!!punya berasap otak sambil suara aq mcm nak nangis jer...bukan nak nangis sebenarnya...tp geram + mara...aq dlm ati sabar sri.......padahal dah 3 kali dah kol dia...ckp aq col sekali jer...time owg kol tu pasal suh topup dia mcm mamai jer...pastu blame kat aq.....plus mara2 lagi...wat apa ko nak mara2 aq sedangkan just kena topup rm 50 jer mangkuk....lagipon ada masa lagi 3 hari kan.....saja jer nak wat gaya amik gaya power konon leh mara sesuka suki dia tanpa pikir yg dia sebenarnya malas nak amik tau....last2 baling kat owg lain......macam jer.....

Last2 tu masa dlm line aq perli dia...hujung aq cakap selamat ari raya..saja jer nak wat dia sedar sikit.....nasib baik sri ingat lagi nie bulan posa......sabar2x...........

Monday, August 30, 2010

lemah semangat nyah walaupon nak raya!!!!

hmmmm..evening uolls, srank da masuk pose 20...uish owg cakap 10 ramadhan terakhir ada malam lailatukadar...dr dulu nak sgt tahu mcm mana agaknya keadaan malam lailatukadar tu kan.....sri nie dah malas da + x de mood + macam terkulai layu jer...mcm mana nie...dah lah ari2 pening dgn segala mcm equation yg melibatkan huruf... (bersambung)

Ari nie pose ke 24...cepatnya masa berlalu...baru ari nie ingat pasal entry yg belum kena publish nie...so ari nie baru ada hati mau wat....hmmmm...serabut kepala sri tau ngan assignment yg berlambak tp still xde kudrat 0r any semangat tok buat....kenapa aq jd mcm nie ???? tlg lah...Ya Allah tlgla hambamu nie......caiyok sri you can do it!!! ok aq nak senaraikan assignment yg kena submit supaya aq sentiasa beringat2:

1) assigment tok eqution eview - 26 sept
2) test econometric- 30 sept
3) mini project paper- 11 october ( if u not submit u will be not pass on dis subject)

4) subcrime crisis


Wah bai aq tau hati ko tgh serabut trus tengok benda nie kan!!! aq lagi stress bai...pls help me!!!caiyok sri u can do it!!!!!!

memikirkan assignmet nie...aq jd seram plus mcm x bersemangat nak balik kampung nie......minggu depan dah nak raya da oiiiiiiii....mcm manala agak keadaan raya d kg sri kali nie yer...maklum la da 4 thn x balik dik oi...............rindunya!!!kali nie suma anak2 mak saya balik......kitaowg suma akan berkumpul...yahooooooooo......setiap kali kol adik saya dia mengeluh sebab balik lambat 9 hb...dlm ati okla tu...dpt jugak balik..aq nie 4 thn x balik...relax jer..siap bole berduet lagu raya lagi ngan member...sapa nangis pagi raya memang kena ejek.....siap lari sembunyi kol parent masing2....masing2 masa ckp kat family ckp mcm dlm kelambu bab takut suara sedey kena detect...pastu kena ejek kalu nangis...pastu kitaowg ramai2 akan tergelak guling2....hahahaha


walaupon x balik ( raya 2008)...tp makanan mak oi......see at da pic....bekas kuih kitaowg cantik kan....maklum la student....takpe pon cantik ka tidak..janji kuih x masuk angin...caya tak kuih nie kami wat sendiri tau....siap buat kek lapis sarawak lagi...mak oi.....



tu dia rombongan cik kiah....opps belakang tu sila abaikan.....masing kitaowg time nie ckp...."hmmm, thn nie tahun last kita beraya kat perantauan" aq pon ckp mmg 100% confident gila time...tup2x thn ke -4 aq beraya kat perantauan lagi....kejam sungguh dowg berempat...siap antar sms raya kat aq...sambil tersenyum bab dowg dpt beraya kat kg dowg....siap kowg!!!!



yg free hair tu my member...dowgla tetamu kitaowg...celebrate raya together...
ingat lagi time nie...aq paksa dowg abeskan makanan.....sebab banyak sgt...lepas tu
tergedik2 tangkap gambar byk sebab x tau nak wat apa lagi.......


*nie gimik kami tau.....sengal dowg nie.....dowg nie cover sedey jer...hahaha*

Saturday, August 21, 2010

zaman dulu kala

yeah...ari nie just berkurung dalam bilik main tenet + baca research.....yang penting sri dah dapat advisor....Dr Law....beshnya...so start sekarang kena cari tajuk yg besh + senang nak cari data....ahhhhhh....sekali lagi kena banyak membaca research...tp tajuk???????still thinking lagi....ingat lagi dulu masa wat degree.....sri punya advisor memang besh giller...En. Zul....memang besh lah....sri ingat kali nie pon nak wat pasal investment jugak tp kali nie kena relate ngan economi bab sri bukan amik finance lagi.....tp nak jugak wat pasal finance...so kita gabungkan ya...economic financial........




ni gambar anak2 murid en zul.....comel2 belaka

sebelum sri nak amik master dulu, sri tanya pendapat en. zul...ok tak kalu nak sambung master...tp nak kena pinjam ptptn lagi...susah lah....pastu dia jawab.
" awak rasa kalu awak keja nanti bole tak rasanya bayar installment kereta vios?"
dlm ati sri...owg tanya pasal yuran master camna nak support.....pastu sri jawab " hmmmm...bole kut " pastu en zul jawab " hmmm bayar installment keta bole...takkan lah nak bayar hutang pendidikan x bole kut...." pastu sri pon tersentap jugak...betul jugak cakap en zul nie....pastu dia ckp kalu nak keja sambil belajar pon bole.....di mana ada kemahuan dctu ada jalan.....huhuhu..... thank en zul.....sy harap sri leh abeskan master...Amin...Ya Allah permudahkan lah...Amin

Thursday, August 19, 2010

Karenaa kapoor tertipu.....^_^...Aishwarya Rai....gelak

pritttttttttt....halo2x.....seperti biasa sri yg busy mengalahkan perdana menteri masuk semula ke dlm korum blog ari nie...mcm2 cerita sebenarnya...tp bukan malas nak update tp busy sikit minggu lepas...apa tidak.....masuk kelas dlm keadaan konon lah dah pandai sgt......tiba2 lecturer tu nama apa tah,....kejam giler aku....setiap kali masuk kelas suma lecturer sri x tau nama dia jz panggil dr. jer........x sempat lah cik nak berkenalan bab masuk kelas pon dah lambat setengah jam....kalu time balik x sah kalu bukan kitaowg owg first yg buka pintu nak balik...dak2 yg lain suma dok g tanya lecturer....sri2x....apa nak jadi nie.....

Tiba2 lepas jer time makan around kol 8pm...dia pot pet ckp pasal exam.....sri trus ternganga.....ha!!!!!!!exam!!!!matilar aq....buku pon x de lagi nie!!! slide pon baru jer photostat ngan member...aq blank jer....pastu beza sehari jer ngan lagi satu paper.....gila...aq x study lagi!!!!!trus plan amik emergency leave beb....pastu start kol 8 pg belajar sampai kol6 ptg...kalah kereta api...banyak tu topik kena cover.......belajar macam owg dah nak gila jer.......

Abes jer 2 paper tu...wah mmg berjimba2 + berjoli2 sakan....tp malang start abes exam sampai la nie....kepala gua sakit banget....adus!!!!!semlam cerita yg paling lawak...one of the counter naik for almost two month movement dia sedih sgt...pastu naik mcm bertih jagung....apalagi kol lah mana client yg ada share nie..ada satu client tu call sri ( indian girl) nasib baik suara dia lemah lembut + x sombong....tanya mcm2 tau ....pastu dia tanya nama sri......can i know who is underline?? pastu sri reply " sri speaking".....pastu dia jawab " owh.good"....pastu dia bla2 pasal saham dia...sri pon explain lah sikit2.....napa naik suma.....pastu cakap " u name sri what yer" and the sri pon jawab " SRI MURTI" .......dia pon semangat sikit " wah good!!!"...trus speaking indian.....tus jadi mcm nie kepala sri #^&*)0)#$.....hujung dia membebel....sri cakap " sorry i'm malay!!!" adus........




kalu aku jadi mcm preety zinta nie sah2 kita bole bergosip sampai malam


ATAU




Jgn kan bergosip menari bersama pon bole.....


memang abes jer exam...aplagi fb yg dah lama senyam tu....tempat aq nak melawat2 owg2 lain....konon up to date lah......cerita lah sekali ngan member pasal client ckp india ngan sri lepas dengar nama sri....memang nak nagis darah jugak dengar dowg ckp aq konon2 mix india...wei agak2 lah....hidung aq pon x mancung.....nak lagi ckp aq mcm indian gegurl...adus!!!!!!!!!

Thursday, August 5, 2010

mok menghampiri ku......

semalam sakit jantung...hehehe( nie ayat minggu lepas x post2 pon!!!)

Tau tak sapa mok????hahahah....mestila bai chubby....minggu lepas akak yg dok sebelah sri tu dah selamat bersalin amin( baby gurl) sgt comel..............hehehehe.....hope fully dania suka baju yg kitaowg beli td...sgt comel jugakkkkkk.......

Lepas jer my bos tau akak dayana dah bersalin.....bai chubby dok sebelah aq..........waaaaaaaaaa.....baru 15 minit dok kat tepi aq...dah bergaduh....suka sgt cari pasal ngan aq !!!!...geramnya!!!

skrank nie ada promotion tiket from rm 1....bai kalu promotion tiket mmg x leh duk diam...mcm owg giler pon ada.......dah dok sebelah aq.............asyik2 membebel dia nak g situ, g sini, kalu bole suma tempat nak pegi....tp x ingat dunia yg cuti aq tok tahun depan dah tinggal cenonet.........mcm owg giller.....semua owg dia kol.....kalu dulu lagi dasyat...dia duk kat tingkat atas....asyik kol aq jer...geram2x......selagi dia x dpt nak shopping....selagi tu dia x senang duduk....tp cuba kowang ajak dia shopping kat shopping complex....sure dia bising jugak sebab dia kedekut bab tu...tp kalu shopping tiket airasia...dia antu betul.........sehari percayalah dia leh abeskan beratus2....beribu pon bole....lepas dpt beli satu...hmmmmmmmmm sampai ke malam antu tu senyum....i wish airasia stop lah wat promotion selain tiket raya.........hahahahaha...nasib baik ada timming dia....kalu tak giller lah baizura nie.........

Tuesday, August 3, 2010

Serenaz gomez salah masuk kampung!!!!!

hai....apa kabar suma???

mood ari nie= sedey....

pagi2 lagi saya dah g order makanan dekat kedai makan kat tepi opis nie....roti canai ok!!!!siap dah bayar lagi....sri order just 1 roti canai kosong....sedey nya...siap berdiri depan penebar roti canai tu....x jugak siap2...dah la lama order....apalah salah nya bagi sri dulu....yg lain tu...tgh dok sembang2 kencang kat meja...x pe sabar lagi.....nie siap ada customer dia yg mintak order kat aq tau

" dik....bungkus 2 nasi lemak " ( dlam hati...aq bukan waiteress lah)

pastu dia ulang lagi dlm nada marah sikit " dik2!! bungkus 2 nasi lemak "

sri dah lah bengang ngan penebar roti canai tu kan...dah lah macam nak tidur jer...punya lah besar kuali penebar roti canai tu..tup...wat satu-satu jer..bila dah siap...dia hulur kat owg lain...aq yg kat depan dia mcm waiteress nie dia buat x nampak......takpasal2 budak tu aku mara balik....

" saya bukan keja kat sini lah "...pastu dia tgk sri dari atas ke bawah...sambil sembunyi kat belakang kawan dia....malu lah tu....hehehe....nasib baik kawan ko besar.....amik ko malu sendiri...pastu aq gelak jugak....tp bengang...sri balik opis...dah x sanggup tunggu....

dlm ati" jap lagi aq balik...ko x siap2kan roti canai aq!!!siap la!!!"

Lepas 20 minit...g balik kedai tu tuntut roti canai aq.....


bab dah bayar...kalu tak...jgn harap

dia ckp"eh!!!ingat dah x nak roti canai nie!!"..

punya mati sri ingat dia da bungkus....

sri" apa pulak x mau...sy da bayar....sebab awak lambat sangat!!!...lagipon saya mintak satu jer"

trus jer muka dia macam bangun tidor terus sedar...kat resturan tu ada jugak satu mamat yg gatal pon saje jer lalu kat tempat roti canai nie.....mmg nak kena jugak mamat gatal ini....nie yg wat aq hilang mood nak makan sini...tp disebab kan dekat...pegi jer lah...

last2 penebar roti tu cakap" iya ker....napa x cakap dah byar...ish geramnya...dah banyak kali cakap....x nmpakkah aq berdiri depan mu"


kalu muka mcm serena gomez nie...mmg konfem dowg laju jer...pastu tidak
suruh dia amik order...

hari nie ramai saya jumpa kawan2 masa kecik2.....semua cakap baru nampak.....jumpa balik fb jiran2 masa kecik...yg paling sedih kawan saya merangkap jiran saya rupanya dah kawen+ dah nak ada baby dah...punya lah lama aq membawa diri...huhuhuhu.....nampak sangat sri nie x alert dengan member zaman budak2 dulu....huhu...semua terkejut jumpa sri dekat fb....siap ada yg cakap mcm nie....aiyo mcm la sri mcm owg putus cinta kan....

"membawa diri"ahahhaha

Thursday, July 29, 2010

ok....saya suka...

sekarank nie tgh waktu rehat klas ekonometric...saja menggedik tiba2 hangin nak wat entiri....
cepat2 sri time up????saya dah nak masuk kelas dah.....nesnya masuk kelas Dr law..dia lemah lembut bila bercakap n sepatah2 bercakap kalu mengajar... x macam lecturer yg lain mcm kena kejar kereta api jer.....saya harap sy dpt score paper ni( angan2 besar nie...hahhahah) Amin......
opssssssss dah kul lapan 8 dah...masa tok belajar....i lov belajar...i lov membaca ( sigh!!! saja jer nie nak naikkan semangat jer...) caiyok sri..........daaa u oll...iklan kuar jugak ko sekarang...mentang aq dah lama x update....huhuhu...sila tekan iklan2 saya yer...supaya saya dpt kumpul duit tok beli buku ( gelak besar n berangan lagi sekali)^_^

Tuesday, July 27, 2010

salam...

dah lam x update...my life still cam dulu....tp kali nie busy sikit ngan clas...tu yg bermalas2 ngan blog nie...bai dok bising kat aq....update lah supay senang aq nak jana duit iklan...siap bagi suggestion....kalu aq xde idea nak tulis or malas serah kan jer kepada yang(opps nanti dia mara sebab aq taip nama dia...takut 2 ada owg search perkataan " yang " kuar trus cerita sweet and sour....hmmmm ~thingking~ aq nak gelar apa ek???)

mood= sejak akhir2 nie malas n mara.....so equal tu malas yg teramat......
caiyok sri...i know i can do it even apa pon yg terjadi.......

kepala otak : sedang menghitung hari.....bila kah nak abes study??? caiyok sri!!!!!!!!!!

aq yang termenung jauh??????bila kah akan berakhir segalanya

Monday, July 19, 2010

mcm taik betul...

Masa beli or promotion suma indah belaka.....aiyo...geram2x...
nie pasal maxi..every month dia charge postage...RM 5 sebulan...banyak tu.....x patut2...aq x taktau mcm mana dia bole tambah value add service kat aq....wadafak betul....sial betu....bayangkan kalu 10 x 5 = RM 50.....rasanya berapa yg apply postage....promosi punya letup kan...tutup dowg x mention pon pasal postage...hantu betulla..Pastu sri g dekat my pad launch....so leh tgk billing suma...and then ada button Bill delivery option....x puas ati punya pasal g telefon maxis centre....bengong punya CSR....mara2 pulak kat aq...supposedly aq yg kena emo....aq siap tanya dia...apa function button deliveray option...kalu at the end kena call customer service kan....baik prompt kat delivery option tu p/s: hanya call bahagian maxis center SAHAJA baru value added service ada di batalkan tuk charge postage......Maxis2x.....promotion punya da bomb....tp telan duit owg dr value added services...... tp at the end aq bagi 4point kat csr tu...baik ati tak aq...walaupun dia macam nak mara2 jer lepas aq tanya pasal button delivery option tu...baik x yah bubuh kan,....buat owg ramai confius jer.....

Saturday, July 17, 2010

I wish I could stop thinking


nie kes bab every night...selalu terjaga dr tidor...benci2x..tp x tau apa yg kepala aq dok pikir...
baijulap@ bai gedik cakap..." memang kalu owg dah nak tua, akan selalu terjaga dr tidur!" kepala hatuk dia......

Mcm mana supaya aq x pikir lagi....kdg2 aku penat nak pikir pasal hidup nie......arghhh....mcm mana ngan ari esok...tulat???tahun depan??? 5 thn akan dtg???? argh napa otak aq nak pikir suma nie!!!!!aq nak hidup based on daily basis boleh tak?????lantak lah ngan ari esok....yg penting aq x payah dok pikir n hope tommorow will be better than today......

from now!!! just hidup ngan normal...kakakaka...." daily based only"

kawan sri cakap, kita akan berhenti drp berpikir bila da mati...ya u are right....so aq betul kan statement tu......i wish i could be a children again....hahaha....budak2 x yah nak pikir banyak....bestnya jd budak2...keja dia hanyala main...main n main.....hahahaha....

Thursday, July 15, 2010

kehidupan sosial aq dah bermula....

skrank nie sri dah kembali ngan perangai lambat tau...dok balik lewat..balik dah penat trus da bomb...tidor...zzzzzzzzzzzzzzzz.....tak tau lah nak cakap apa....selepas 2 bulan bercuti...aq dah start wat perangai lama balik .....dah lah lepas keja dok merempit......

Masa kat segamat pon perangai sama jer....dok g clubing n tgh malam baru nak balik...ish2x anak dara sapa lah nie...siap hantu yg pakai baju serba putih main cak2 pon kitaowg pena kena....tp still balik lambat...pastu sok pagi terlentok kat meja..tgk lecturer pun bling2 jer........


nie salah satu aktivi clubbing kitaowg....time nie sukan lasak kat kampus...abes jer program nie balik kul 1.30 pagi....geram gila ngan YDP time tu...dia ingat umah kitaowg sebelah kampus ker....dah lah 15 km dr kampus ke umah kitaowg...lucu la time tu.....



Nie pulak Mr D yg bersama2 ngan kitaowg ketika menempuh kepekatan malam.....dulu Mr D nie warna Silver tau....lepas tu upgrade warna Gold pulak...kut2 time tu abes duit...kitaowg kikis badan Mr D...pastu g kedai pajak gadai.....hahaha


Tp skrank g clubing geng da kurang dah....bab ita dah balik ke pangkal jalan........

Hahhahah...mesti kowg konpius kan mcm mana sri yg ayu mcm kayu nie punya sejarah hidup yg begitu teruk....hahahah....kehidupan sosial maksud di sini balik lambat tiap2x malam...bab kelas sri dah start balik lah wei....kakakaa

Masa kat kampus...kalu ada meeting MPP dulu...konon mcm owg yg busy kan!!!padahal secretariat jer.....kitaowg selalu ada meeting sampai balik kol 1 pagi..dah lah balik lalu jerat China ( Berani tak kitaowg!!!)..sok kwn2 yg lain nmpk mata dah bengkak....ckp kat dowg....kita g clubbing....hahaha....diowg pelik jer...bab kat segamat mana ada disko...malas nak explain lebih lanjut kat dowg.....smpai lah dah lama dowg paham makna clubbing tu....

Semalam sgt2x lah happy....suppose kita owg kena abeskan 40 credit hour tok master nie...pastu member klas cakap...dah kena turun kan ke 36 credit hour beb...makna nya gua just tinggal 5 paper jer lagi...Yahooooo....happynya...harap2x next sem dowg reduce lagi 3 credit hour...sure sri mesti melompat kegembiraan.....kakaka( ketawa ngan besar)....Happynya.....

Monday, July 12, 2010

Bila bercakap tu pandang kiri n kanan....

nak citer sikit nie tau!!!ahad lepas aq ngan bai dok melepak kat opis akak dia..saja jer nak meningkatkan bil eletrik company tu jer n guna wireless yg laju gilak bapak kat opis k.long......hehehehe.....sambil2 tu menyelam lah amik mood keja....biasala dok keja akuntan nie kan busy gile kan....kami yg keja sebagai dealer jz sampai opis duk parking bontot kat kusi sambil2 baca2 blog + tengok video sengal2 sapa yg dowg download......argh bosan nya keja nie.....yg besh bila tang saham naik jer n turun.....macam aq pulak player saham kan..

Hmmm....malam tu..bila mata dah penat hadap laptop....balik umah...sebelom tu nak g melantak dulu kat kg baru.....sampai kedai makan tah nama kedai tu...duk berdiri kat depan retoran alah mcm game dinner dash...nasib baik sejap jer...dtg pelayang suh duduk....pastu yg wat panassssss ngan gue..ada loving couple dok kat meja..firstly dowg yg dok situ dulu....but the sebabkan ada 4 lagi kusi kosong....pelayan tuh suh kami duk.....masa tersentuh jer kusi pakwe dia...dia ckap "Eh!!!c2 ada owg!!!"...pastu bai tersentuh lagi kusi prince dia....pastu dia ulang lagi ayat yg sama.....

Hmmm...wat bodo jer lah..sambil makan colek ngan lahapnya...pastu owg amik order kitaowg.....n sri duk sebelah kusi prince dia tau..dia anjak2 kusi...takut rapat sangat ngan kusi sri..dlm hati" hmmmm....bagus!!!g sana dok melekat ngan makwe ko"..parking jer bontot pakwe...dia pon tanya kat makwe " asal kitaowg pon dok semeja ngan dorang kan" ...
makwe dia ckp mcm " i' don't know...i just ask through the waiter...just 2 person....bla2..." dengan mimik muka yg macam apa jer kan.....

see g makan pon aq bawa beg laptop...wlpn setakat sekolah tingkat 3 jer
aq ada laptop tau!!! tu show yg aq nie addicted to fb..wakakak....
sengal punya popuan tu..tu tunjuk yg aq nie pahamlah jugak BI kan!!!!


Weh bro!!!agak2 lah kalu nak kutuk kitaowg kan!!!!! aq sedaq BI aq just mcm longkang....sekolah pon setakat nie yg paling tinggi pon setakat tingkat 3 jer..... tp agak2 lah kalu nak kutuk owgkan ....kalu ko guna bahasa bugis ker...aq paham lagi...bahasa iban ker...perancis ker...jawa ker.......jepon....hmmm konpem aq x paham....leh lah jugak x sakit ati.....nie guna BI yg most of our generation now use that language.....bodoh ker apa minah senget nie!!!!nak tunjuk ko bndar pon...agak2 lah....penggunaan bahasa tu......

nie bai yer...jgn percaya ngan senyuman comel( uweks!!!perasaan!!!)
obviously muka plastik nie..bab dia tgh mara ngan kapel kat belakang tu...
alah meja sebelah kanan tu....
siap bai ckp kat k.long dia : "Along baju aq nie kampung sangat ker!!!!!"
wakakakaka ( ketawa guling2)....

p/s: bai lepas nie kita grooming yer...kalu nak g mkn kat kg baru tu........
kita pakai bau yg ala2 nak g dinner g tu....

Sunday, July 11, 2010

kisah aku ngan para boyfriend...

happy weekend....sapa cakap sri xde boyfriend....banyak owh....dulu hidup bagaikan kasanova owh....caya tak???tp sri bagi tungguk gambar baby dowg jer lah yer....wakakaka.....

ni salah seorang boyfriend saya yg first...napa letak gambar baby???
suka ati aq lah...tu pon nak tanya lagi..nie bf yg first....wakakaka..c kaki
pembuli....

Nie bf aq yg ke-3.....napa direct trus yg ke-3...bab gambar bf ke-2 tu
xdelah pulak....yg nie kaki study sikit......tp awas dia nie kuat jeles dlm
diam tau....




nie bf yg ke-5...yg ke-4 nak try upload tp xleh beb...hah!!!! yg ke5 nie suka sangat nyanyi tau.....yg nie romantik sikit...suka nyanyi secara berduet tau!!!!masi lum bole cakap pon...bf sy nie direct trus nyanyi tau power tak........



nie yg ke-4...baru jer dpt upload gambar dia nietau...yg nie jenis kuat merajuk tp
sangat selamba dalam suma hal...kat sekolah terkenal ngan kenakanlan dia.....hehehe
nama bf sy nie Najmi..panggil nami.......


p/s: yg ke-2 jer xde pic....bila dowg suma nie bergabung tenaga....leh nangis owh kalu nak kena owg......sungguh!!!

Saturday, July 10, 2010

it's very hurt.....huhuhuhu....

Hai.....pa kabar suma???baru nak update lagi nie...sebenarnya sejak sri mcm putus cinta nie malas nak update blog....ceh2x.....heheheh...xde lah..sebebnarnya dah seminggu lebih kat dlm mulut nie ada ulser yg x nak sembuh2...5 pulak tu...owg cakap sakit ulser nie macam owg yg tgh putus cinta tau....haaa x caya???ceh...mcm lah pulak sri nie bercinta kan....xde mula2 tu kita akan sakit yg teramat sangat mcm ulser kena angin pon sakit tau....letak ubat apa pun sakit....tp dapat relieve sikit ler....n then lama2 dia akan sembuh in naturally ( see mcm owg putus cinta ape).....sri punya ulser nie mcm taik jer kan sampaikan nak bercakap pon sakit...so better senyap....jgn biarkan mulut angelina joli nie terkena angin yer kawan2.....suma benda sy dah cicah kat mulut saya...caya tak????kuar air mata beb....sy cicah garam berulamkan air mata lepas tu...siapa yg ada ulser tu cubala....pastu ari ke 3 still x jalan...sy buh pulak ubat ulser yg menyebabkan mulut sy kebas tau....ari ke 4....still letak ubat tu lagi...x jalan jugak....n tak makan saman pon mulut sri nie tau.....ari ke 5 sri makan tomyam yang pedas + bergaram sikit...tangkap leleh beb air mata nie....ari ke-6 sy cicah pulak ngan limau sunkist.....masa makan buah tu...sri kira perempuan melayu terakhir beb....makan buah ngan sopan santun ngan menhayati beb kesakitan tuh....hmmm ari nie nak cicah ngan garam belacam pulak beb...kut2x bole sihat sikit......hahahahah...so sapa2 yg kat luar sana nak ubat ulser nie...sila lah cuba mcm yg sy buat yer...ada berani?????huhuhuhuhuhuhu

Wednesday, July 7, 2010

update!!!!!

salam...lama da sri x update blog...bab bermalas2san..hahhaa...
ari masa ari ahad semangat jer nak update blog...bab ada cerita baik punya!!!!!hahahaha...siap menjerit2 lagi...aaq nak update blog!!!!!!
Alkisahnya pada petang ahad yg indah n sejuk mcm ala2 kat overseas lah katakan...tiba2 kuar idea nak g Broga Hill




Teng2x...akhirnya kami sampai jugak kat broga hill nie walaupun hujan renyai...ngan keadaan cuaca yg agak2 sejuk mengingatkan aq masa kat Amsterdam(perasan gila!!!)....wakakaka....



PEMBETULAN: kami sampai kat ketinggian 50 kaki dr paras air laut jer yer...eh salah paras air sungai....hehehe...mcm manala aq leh score geo dulu nie...ketinggian pon x dpt nak agak....huhuhu....lepas 2 kitaowg patah turun balik...bab baizura pengsan dowh....aq ingat2kan dia main2 masa nak sembam bumi tu...tup2x dia ckp sambil badan goyang2...mcm penari dandut....aq pon buat gaya2 penyelamat nak tarik dia...tp cuba kowg bayang badan bai ngan aq....alamat masa tari dia drp jatuh bergolek2 mcm nangka busuk...ngan aq2 sekali jatuh....nak gelak pon x jadi...hahaha....
tp tau tak...sekejap jer dia sedar balik n pulih mcm biasa lepas...bab dia melantak cam ape jer....wakakaka...

Tp xpe next tunggu Broga Hill akan ku tawan jugak ko......wait 4 me yer!!!!!!

Wednesday, June 30, 2010

Kenagan best budak2 yg lahir tahun 80-an

kat skola ade salesman jual buku
cerita. ari ni bg list, esok mintak
duit
beli walaupun cerita buku tu dah tau.
salesman susu pon camtu gak.

- kat library, budak2 mmg baca buku tp
just tengok gamba je. bile ade program
Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg
berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn
blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.

- main lwn pemadam, syg nak guna utk
padam. padahal itu fungsi sbnr, utk
padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm
ade air pastu ade bende berkilat dlm
air tu.

- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade
pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu
pgg pon kat situ.

- bulu ayam jd ramping krn sering
dijadikan rotan.

- time pendidikan seni, lukis sume
boleh
tp bile time kaler sume hampeh. ade gak
buat anyaman pakai kertas warna, kolaj
la, ape la...

- main game 2D. super contra, super
mario, street fighter, sume pakai tape.

- jam tgn Boy London jd idaman, sbb
bole
tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.

- takut BCG tp lepas inject poyo la
pulak...

- balik skola beli JoJo xpon Dendang.
Tora pon best gak. Beli se mata2 nak
mainan, coklat die x mkn pon.

- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan
die
kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman,
transformers, ninja turtles,
Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.

jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2
x
smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa
berubah, cume asal-usul kite yg
permanent. huhu~

pas r kt member2 korang....
mesti diorg tersengeh2 bace mende
nih...
hehehee..

Monday, June 28, 2010

huh.....sakit perut rasa cam kosong....

semalam sri g keja half day jer ye....lepas g klinik...nie suma gara2 perut sri sakit sangat..tp still leh tahan lagi....tp waktu lunch semalam sri g klinik jugak...alah jalan kaki beberapa langkah jer dr opis...sebelom masuk giliran sri.....balik2 mual2...huhuhu....perut nie rasa x selesa sgt2x.....pastu lepas doktor tu tekan and the lepaskan memang sakit sangat...doktor tu cakap sri suspected kena appendix..n dia suggestkan suh wat operation...wah duh gawat nie..napa pulak tme nie kena...aiyo2x.....pastu dia nak refer sri g klinik gomen....pastu dia tanya sri ada klinik panel tak??? sri pon anggukan kepala jer lah......baru jer dia nak bagi surat refer g kat kpj...tiba2 dia ckp...eh takpaya lah...awak nie masi leh tahan lagi kan??? sri anggukan jer lah...memang tahan pon...siap bole jalan2 lagi....dia ckp dlm 2 ari kalu still masi sakit..sri kena refer kat hospital cepat2...sebenarnya sri masi tahan lagi nie....kalu ikutkan sri...kebal lg...balik umah trus...rehat...just makan ubat tahan sakit jer ngan hilangkan bengkak...tp seriusly memang x selesa lah....what should i do????

Saturday, June 26, 2010

Poise

Poise...mesti kowg tertanya2 apa kaita poise ngan sri kan!!!hehehehe..td kol 2ptg sri ngan bai n my office mate yang off to subang...sri malas sebenarnya nak g,.....dowg cakap" sri kita g yer..nanti kita dpt barang senaman free..." dlm hati nie ada pameran jual barang ker....argh malasnya nak gerak....tp memandangkan dowg dah booked tok sri...g jer la....lagipon 2 ekor dak nie excited giler nak g kan...so layan kan jer lah....

Poise nie kwn2 adalah about masalah pundi kencing....so dowg tgh kuarkan produk seakan2 pad tok owg period...tp yg nie pad yg dikhaskan tok air kencing....kalu2 let say kita bersin ker...terus terkucil....so ada pad yg akan serap air kencing...hehe...company nie tgh wat promosi tok launch product dowg...so only 150 participant yg akan dpt masuk...n kitaowg dpt masuk...banyak info yg kitaowg dpt tau.....

After pelancaran tu...kitaowg di beri refreshment...n after that... da best part is kitaowg wat senaman tok mengawal air kencing...

jeng2x...masa tok bersenam....sedang nak betulkan posture badan dekat atas alas yg dbagi...ada aso tu tekejut tgk kami bertiga yg cute nie...dia ckp" u are so young"....n dlm hati...so kalu so young xle join ker....tok makluman suma yg participate dlm aktivitie nie para aso yg mostly da monopous, makcik2 yg dah beranak n owg dah kawen...owg muda x ramai leh...

tgh syok2 wat senaman like aerobik tu...tp nie senaman khas tok jaga pundi kenci kita yer.... sri duk sebelah acik yg pakai skirt n sebelah lagi yang katira....yg da best part bila pompuan yg conduct tu ckp..." okay lay down ur body and then do it like when u delivery baby...pastu kitaowg tergelak sakan...acik sebelah sri nie di pakai skirt tau...so bila sri terpandang dia...dia terus jerit kat sri" adik jgn tengok akak yer" takut lah kalu2 skirt dia tu terlucut kot....kakakakaka....
acik sebelah sri nie kecoh sgt tau....jap2 dia ckp bising..." apalah suh lah laki2 nie kuar....adalah dlm 5 owg jer laki dlm dewan nie...tu pon para media.....

Apapon enjoy sgt today...nanti sy update gambar barang yg sy dpt yer...hehehehe

THANK YOU POISE....mahal tu aroun rm100 brg yg kitaowg dpt tau...next time kalu ada program pelancaran cam nie....nak join lah..hehehe

Friday, June 25, 2010

haPpy bESdAY sTocKing BuSuK...

Selamat pagi Malaysia.....hari nie sy x leh ank melaporkan keadaan market kita hari nie....sebab cuti...saya nak post wish dekat stoking busuk nie...apy besday...genaplah 13 tahun stocking nie...hehhehe....means that genapalah setahun sri berhijrah ke selangor nie.....napa...sebelum nie bermausatatin tetap dekat johor atau lebih dkenali sebagai migrasai dr pekan ke pekan.....hehehe...bab belajar lah beb....ceh ayat migrasi xleh blah...nak wat camna???dah betol punya ayat tu...x kan nak guna ayat...sy hidup secara nomad kut.....kikikiki....

Anyway ApY BeSDAY bABY.....Opps marah kan bina nanti...x pe2...sok2 kalu ko kuar jer dr pintu sekolah...aq jerit ko yer "baby come to mama"....supaya next time x yah kitaowg nak cari ko...ko cari kitaowg kat depan pagar sekolah ko yer...nie kes takut kena panggil baby....malu lah kot.....hahahahahahah


~ happy besday bina a.k.a stocking busuk~

Saturday, June 19, 2010

CPE point again...

Today i spend my whole day to attend cpe point....so bored but coz it compulsory for us to collect point that are required by Securities commission. arghhhhh....evernthough the speaker person not quit boring but why only my body is there....n my thinking is not there.....is it something wrong with me???.....huhuhu....thank to the mr speaker En Muhammad Farhan for sharing ur information as guidance for us for not being misleading, insider information or conflict of interest when deal with our client....hahahahaha....

Hari nie sy tukar mood sikit yer........for my bapak " happy father day n i miss u badly"

Biarla cerita d sebalik " parang " i keep it as my memory with u.......

Friday, June 18, 2010

Bila mak aq nak belajar drive keta.....

semalam kakak sri kol....tup dia bgtau yg dia skrank nie kat sekolah memandu...aish buat apa kat kelas memandu tuh...dia ckp temankan mak sri amik exam keta tok lesen L.....punya lah sri gelak...biar betol mama ku nie.....serious ker???....mula2 x caya...alah kakak aq kelentong aq nie....pastu dia ckp nie kali ke 2 mak sri amik....hahahah...amik exam secara manual yer......bukan guna komputer...mmg mak sri dah lama nak amik lesen...tp sri ngan adik sri selalu gelakkan dia...cakap x yah la mak....nanti kitaowg antar jer g bandar.....hhahahaha...x sangka kali mak sri sebulat suara nak amik xm....kakaka...n then lepas satu jam kak sri kol ckp mak sri lulus...n then trus call mak sri....excited giler dia....happy yg teramat sgt bab dia dah lepas exam...dia ckp ada makcik2 yg lain sampai 5 or 6 kali baru pass exam tu...kakkakaka.....dah lama rupanya mak sri masuk belajar memandu nie...k.sri ckp x nak bgtau kitaowg bab takut kitaowg olok dia...aishhh lah sri jahat la ko nie...

Mak sri ckp dia dah xde owg nak antar dia g amik barang runcit...dia ckp susah nak gerak g mana2....xpe la mak...harap2 senang nak dapat lesen p....n leh amik sri dekat airport....sebenarnya malu nie bab sri masi x expert lagi bawa keta...masi macam kura2 lagi...hehehe

nie mak sri...good luck mak...hehehe..bole punya...lepas nie kami jd penumpang jer yer...hehehe...

Thursday, June 17, 2010

"Billionaire"

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fucking bad
buy all of the things I never had
uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
for when I'm a billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
Yeah I would have a show like Oprah
I would be the host of, everyday Christmas
give Travie a wish list
I'd probably pull an Angelina and Brad Pitt
and adopt a bunch of babies that ain't never had shit
give away a few Mercedes like here lady have this
and last but not least grant somebody their last wish
its been a couple months since I've single so
you can call me Travie Claus minus the Ho Ho
get it, hehe, I'd probably visit where Katrina hit
and damn sure do a lot more than FEMA did
yeah can't forget about me stupid
everywhere I go Imma have my own theme music

[Chorus]
Oh every time I close my eyes
I see my name in shining lights
A different city every night oh
I swear the world better prepare
for when I'm a billionaire
oh oooh oh oooh for when I'm a Billionaire
oh oooh oh oooh for when I'm a Billionaire

[Travis "Travie" McCoy]
I'll be playing basketball with the President
dunking on his delegates
then I'll compliment him on his political etiquette
toss a couple milli in the air just for the heck of it
but keep the fives, twentys, tens and bens completely separate
and yeah I'll be in a whole new tax bracket
we in recession but let me take a crack at it
I'll probably take whatevers left and just split it up
so everybody that I love can have a couple bucks
and not a single tummy around me would know what hungry was
eating good sleeping soundly
I know we all have a similar dream
go in your pocket pull out your wallet
and put it in the air and sing

[Bruno Mars]
I wanna be a billionaire so fricking bad
buy all of the things I never had
uh, I wanna be on the cover of Forbes magazine
smiling next to Oprah and the Queen

[Chorus]
I wanna be a billionaire so frickin bad!


nie lirik lagu tok bai yer...sabar2x nanti ko jd billionaire.....kakakaka

kalu ko jd billionare jgn lupa beli yg nie.....hahahhaa

bai nie kawan sri yg nak besar2 sahaja...hahaha...aq doakan ko jd billionaire yer.....hahahaha

Sunday, June 13, 2010

Calon suamiku...

hahahha..ketawa dulu sebolum tulis entri nie yer.....

Walaupon aq sedar siapa aq....tp x salah kan kalu kita nak cakap pasal calon suamiku....
ari sabtu lepas...on da way nak antar ejun n yang...jalan nek menghala ke bukit jalil agak jem tau...tau tak sri tiba2terpaku n tergaman tengok sesorang lelaki yg sanggup berhenti di laluan kecemasan kut....ingatkan keta dia rosak tau...tp laki tu turun dr kereta semata2 nak selamat anak kuching...wah mcm x percaya jer wujud lagi lelaki mcm tuh...kalu kat jalan2 biasa takpe beb...nie kat tgh2 highway yer...jalan yg tengah jem....sedangkan owg jatuh dr motor pon leh sahaja manusia yg mengejar duniawi nie semata2 taknak lambat sampai ke opis...leh wat tak nampak jer kalu ada owg jatuh dr motor kat bahu jalan...nie perangai sesetengah owg sahaja yer...

Berbalik kepada lelaki yg selamatkn kuching tadi...sri sgt terpegun tgk lelaki tuh....n dalam hati " itu calon suami ku"...bkn nk rampas laki or bf owg lain uer...maksud aq...calon suami nak perangai yg mcm tu.....kakakkakak...Lawaknya...

Bila aq marah!!!

dah 2 ari tak buka online tau...skrank nie baru ada masa...biasala busy...ngan hati girang baru nak tulis entiri yg menarik?? apakah dia??? jap lagi yer...lepas sri lepaskan geram nie terhadap seseorangg manusia....eiiiiii...geram2x...

seperti biasala...buka jak internet..perkara pertama yg kita wat adalah buka fb....so sri buka fb...tgk lah dekat notification....byk jugak...cek lah satu...and tengok sesuatu interested...ada seorang kwn sri nie...dah lama kot sri add dia and request ramai kwn2 kat dia...sri yg tlg dia....n then dekat notification tu..suma kwn sri yg sri requst kat dia...dia approved...pastu sri g lah fb dia...ngan harapan nak tegur dia...tup2x...dia x approved pon sri....wah berasap gila kan...bukanlah nak mengharap kan....tp obviously beb dia x suka aq...

aq pon angin la satu badan....sri selama nie sabar sahaja n cuba menganggap positive suma...apa tak nya dia selalu perli sri bila kita owg wat reunion...strat dr sekolah menengah lagi....dia mcm jelous gila ngan sri...ntah apa yg dia jelouskan...sebenarnya masa bulan 2 aritu sri ada balik kg....ngan harapan nak jumpa kwn baik sri....sampai umah kwn baik sri tuh...dia pon ada kat umah tuh.....sri pon mmg x pernah buruk sangka ngan dia...tp kenapa dia selalu perli sri yer...mcm nak cakap ngan dia jer...apa yg ko x puas ati ha kat aq???dia x pernah setuju ngan aq or pendapat aq...dia jelous bab aq lebih pandai kut dr dia dulu..hehehe..Astagfirullahalazim...riak pulak...kiki..
takpelah kalo ko nak jelous ngan aq ker, nak perli aq ker??nak ketawa kan aq ker as long aq x poyo mcm ko yg suka ckp besar...menyampah aq..kalu dah x suka....ckp siang2...x yah nak berlakon depan aq....menyampah tol jumpa manusia mcm nie...even aq wat gaya manusia yg humble kat dia pon still nak menangkan benang yg da basah...suka ati ko la labu....

Friday, June 11, 2010

kenangan lalu....

pagi2 jer buka fb....tgk dekat wall....ita buat aq mengingati zaman rock kapak dulu...hahahaha....

Lily Latif & Syafiqa Zainuddin (my favorite twin) , Che Amirah Che Kadir (rindu nk tgk muka blurr ko) , Noor Baizura & Tie Sri (yg paling gempak & kecoh) , no.4 TMN PERLING (the best), n kawan2 saya rindu kamu! >.<
shout out from ita....

hahaha....tiba2 teringat zaman kat kampus....terutama ita bergeng ngan bai n onie...satu ari tuh kitaowg ada kelas malam....pastu ari 2 kitaowg duk usha pokok jambu yg berbuah lebat.....pokok jambu nie berjiran ngan 3 batang pokok mangga yg betul2 belakang bilik lecturer kitaowg....kalu ahli corporate cermin dia berlatarkan bangunan yg indah2...DO (Professer Dr Omar- penat dia dpt kan gelaran nie tup2 kitaowg gelar DO mana tak angin dia ) nie tak yah...berlatarkan pokok buah2 nie...maklum lah kampus dalam hutan...

malam tuh abes jer kelas....dowg 3 ekor nie....kuar idea gila nak g amik buah tu...sri takut + malu...takut pakguard la ngan kalu2 ada lecturer yg lalu lalang....x sampai beberapa minit dowg dah sampai dah....teng te deng....
nak tak nak terpaksa lah join jugak kan....tgh onie n ita belek buah mana yg da masak tau kut2 ada kerengga...lagipon time nie malam pulak....tiba2 kitaowg rasa macam hujan buah jambu....sri ngan azah yg jd pemerhati dowg menjerit....rupa2nya bai yg x sabar....goyangkan pokok tu...abes jatuh kat lantai....kitaowg suma menjerit serentak " bai!!!!!!!!!!"....nak tunjuk badan tu kuat...jgn pulak time nie...aiyo....pastu dia jerit balik" apalagi pungut lah...syg buah tu".....sri n azah pon ikut arahan jer...pastu onie ngan ita yg baru feel nak petik buah alah2 dalam ladang terbantut terus bab kena join kitaowg pungut buah jugak...hahahaha...

lepas jer kitaowg menuai buah diladang....nak balik umah nie....tgk ah member kitaowg yg lain tgh tunggu bas....dowg nie duk satu taman ngan kitaowg jugak....apalagi kitaowg distribute lah buah2 tu...banyak jak kitaowg amik...dowg gelak jer ngan keja gila yg kitaowg buat....ahahahha,....

next sem tu pulak....tak sangka kami berlima nie aq, azah, bai n onie dapat pula da advise tok project paper DO nie.....so kena lah jumpa dia tok update kitaowg punya viva nie.....tp jumpa pon benda lain yg dia cita.....hmmm kuar lah pulak cita pasal pokok dia kat belakang bilik dia....dia ckp...

' hmm buah mangga nie dah berbuah....baguslah...sy selalu tgk dr bilik sy nie....Tp sy pelik tiap kali sy nak g amik buah mangga nie...mesti da xda....'

Kitaowg dll hati senyum jer....hahahahha...pastu wak muka terkejut tp slumber jer....
" Owh....Dr omar jaga ker pokok nie"

" Iyalah sy jaga...tp student selalu amik....xpelah"

Dalam hati kita...." hmmm kitaowglah salah seorg yg amik....ingatkan xda owg yg berminat"...kakakaakaka......


Thursday, June 10, 2010

Sakit mental.....adakah disebabkan oleh cinta??

SALAM...
sekarang nie sri tgh enjoy makan choclate cadbury....hasil sumbangan dr ah foo..
siapa pulak ah foo nie...dia adalah officemate bai...hehehe...oppss silap dia adalah owg yg x betul sikit...sakit mental yer.....tp jgn main2 dia tau main saham....n totally jd normal kalu main saham...dia tau dia untung atau rugi...hehehe...
Ah foo nie suka ngan amoi cina tau...so kat bawah dia suka dua owg amoi...tp harap maklum yer...dia perasan sendiri sahaja...nama pon x betol....kdg2 cian jugak kat dia...dengar cite dulu dia kaya n ada wife....dia jd x betol sebab di tinggalkan oleh isteri dia ngan lelaki kaya yg lain....sri pena dgr lelaki nieleh jd x siuman...ada dua jer either dia jd papa kedana or di tinggalkan oleh isteri...patutlah kwn2 aq dulu jd x betul sikit bila d tinggalkan aweks...hhehehe...asyik mengelamun jer keja dowg tau....sri mcm ada pengalaman jer??? yup mmg ada...dia kwn baik sy...penat tau aq nak nasihatkan dia supaya lupakan cewek dia tuh....mulalah dia ungkit pasal janji perempuan tu.....lepas beberapa tahun agak lah jugak dia jd "si pencari cinta"....balik2 couple n owg nie....tup lepas beberapa bulan dia kol sri dah tukar owg lain pulak dah...Nasib skrank dia dah matang n berjumpa n owg yg betol2 x mainkan dia....Amin...happy jugak dengar citer dia skrank....Nanti kalu ko kawen jgn pulak ko lupa nak jemput aq tau...hahahaha...

Tuesday, June 8, 2010

Pending information....wakaka

assalaimualaikum....is anybody at home???
dah lama x update blog...biasala tuan umah baru jer lepas berpantang sakit...
so blog pon kena cuti jak....
hmm masa tu...asyik tidor jer....start ari jumaat....kesannya....muka jadi sembam...kakaka
semalam masuk keja n then trus bagi surat mc....
pastu dlm 12 cam tu...ada owg kol...dak operation..
dia cakap " sri tolong isi borang leave yer" aq mengiyakan jer lah...dalam
ati " eh dia nie nak bagi cuti lagi ker kat aq"
pastu tanya kat akak yg dok sebelah sri " akak asal dowg suh isi borang leave yer"
pastu k.dayana ckp" sri da isi leave form ker masa mc tuh" .....pastu sri ckp perlu ker....kan dah bagi surat mc......pastu k.dayana gelak " ko nie mengalahkan bos lah....bos besar pon isi form leave kalu mc".....aq pon tergelak jugak....ingatkan bagi surat mc...x yah buat apa2 pon....kakakakak....

Thursday, June 3, 2010

Bersyukur dgn apa yg ada...

Teka apa yg ada kat plastik yg tergantung tu....mesti ramai yg tertanya kan????
Beg plastik ais tu start dari kiri pic tu minyak masak,kicap, cuka and garam....teka berapa harga barang makanan nie...RM 0.20.....DUA PULUH SEN shj (20 sen). Mungkin bagi kita 20 sen tu mana dpt nak beli minyak masak, cuka....tp ada sesetengah owg sangat perlu benda nie.....masa nie sri g semporna bercuti...ternampak lah benda nie..x terkejut pon bab dulu kat kg sri pon ada jugak yg jual...even kat kedai mak sri sendiri pon dowg pena demand minyak masak yg d jual dlm harga RM0.20 tp demand nie jrg2 sekali...Mak sri x jual bab nak buat benda nie agak leceh....kena tuang masuk dlm plastik yg panjang tu.....tp bila ada budak2 yg dtg kat kedai request tuk benda nie..kitaowg rasa kasihan sgt2 kat dia kdg2 mak sri naik atas umah g dapur amik minyak dan buat juga.... dan kdg2 mak sri akan ckp " sowi nak....makcik ndakda jual yg macam nie....pegi cari kat kedai sayur dowg ada jual" dan budak akan tersangat lah happy tok menuju kedai depan...sekurang2nya kitaowg x menhampakan dia....bila dia balik, budak tu akan lalu depan kedai kitaowg...muka dia happy sgt tapi masa kat semporna dlm ati"eh..ada lagi kah jual mcm nie...yg pelik still lagi jual rm 0.20...dr dulu sama jer harganya..sedangkan harga bahan asas nie dah naik......
selalunya sri selalu nampak jual mcm nie dekat icebox(nama tempat ya)dan tempat nie byk jual barang pasar cam sayur, ikan dll...kawasan nie banyak penempatan setinggan...sri suka g pasar icebox wlpn agak serabut tp banyak barang yg d jual murah...bayang kan bole dpt 1kg buah kedondong rm1 jer, ubi kayu satu longgok rm 1 jer, sayur jgn cakap lar...punya sri amik mcm2 bab mostly suma makanan basah nie dlm rm 1 pon dah cukup banyak....tyme nak balik tu..berpikir..aik macam mana aq nak angkat benda yg banyak nie.....huhuuhu....dah lah balik jalan kaki....

Tuesday, June 1, 2010

soalan cepu mas...


nie kawan yg bagi.....jawab jer lah bab dia ckp penat dia pikir....hahahaha...
cam owg ndak da keja betol....tp ndakpala soalan cepu mu pon tuk muhasabah diri dia...kakaka...tp kesian selalu aq bagi jawab yg bagaikan owg masuk air..haha....sebabkan tak tau mau jawab apa.....sebagai penghargaan sebabkan dia penat berfikir ngan soalan2 dia.....biar aq masukan soalan nie dlm blog saya yer...hahahaha....kalu dia tau.mati lar jugak...bab nanti dia suh aq bayar...haha...ada aq kisah!!!

(1)sila nyatakan kebaikan dan kelemahan dalam diri saya....dia suh bagi sebanyak mungkin jawapan....
aq x ingatla jwpn aq yg nie.....

(2)Anda rasa apakah bentuk pekerjaan yg sesuai dengan diri saya???
jawapan aq: tukang berus gigi buaya d zoo...hahah

(3)Apakah persepsi pertama anda bila mula2 jumpa/kenal sy?? Adakah sama ngan sekarang
jwpn aq: lawak + serius.....dlm ati gile pon ada....hahaha

TO BE CONTINUE......so hopefully pon leh guna soalan tuk muhasabah diri......yeker??????

(4)Kalu anda jadi bos n kaya raya....keja apa yg anda berikan kepada sy?? knp??

(5)Apa hadiah istimewa yang anda nk berikan kpd sy sebagai tanda persahabatan?? knp??

(6)Anda nak jadi heroin apa n knp? apa watakyg sesuai dgn sy?? knp??

(7)Apa sebab anda pilih sy sebagai kawan??


(8) Apa perbezaan kwn dgn teman sejati? siapa lebih banyak membantu bila dlm kesusahan?

(9) Apa pengalaman manis & pahit yg anda x dpt lupakan?

(10) Bayangkan 10 tahun akan dtg...dmna anda akan berada n apa anda buat?

(11) Apakah lagu kegemaran anda?ada kenangan ke dsblik lagu tu?

yg selebihnya sy x tau jawab apa...bagus juga soalan nie....

Sunday, May 30, 2010

Cuti2 Malaysia...

esok dah kena masuk keja balik...argh...malasnya.....apa taknya....cuti sampai 3 hari...
ari juaamt cuti sempena hari wesak day....pastu sabtu n ahad.....memang besh lar...tp kami banyak abeskan mas ag alamanda...3 hari berturut2 aysik pigi alamanda...

dah 2 ai kami bersemangat nak g naik basikal kat taman botani...dlm hati nie berkobar2
" siaplah ko aten, ckp aq x reti bw basikal....aq nak wat gaya rama2 nanti nak bagi tunjuk kat fatin...hahaha"tp malang nya...setiap kali kami sampai kat tmn botani mesti owg kat kaunter mesti ckp...kaunter dah tutup lar....nie ari sabtu...
pastu ari ahad pulak kitaowg dah dtg awal...kalu pakcik kat kaunter tu x bagi lagi x tau nak cakap apa da....dalam kepala hotak...nak wat suara gedik lar...biar pakcik tu bagi....tp hampa bila pakcik tu ckp..."alah dik, basikal da abes...." sedey nya....huhuh...pastu kitaowg ubat hati yg lara pi lar naik trem....lawat sekitar taman botani...huhu...sedeynya....tp xpe...next time ada lagi....

Monday, May 24, 2010

Siapa Lelaki Dayus ?

baca lar link nie kalu nak tau lebih lanjut....http://www.zaharuddin.net/content/view/546/99/

pernahkah anda terpikir nie??



MONYET PON TAU BERFIKIR?????HAHAHA
  1. pernah tak anda suma berfikir benda yg skrank kowg wat nie betol ker tidak??? aq kdg2 x pasti ngan my future....kdg2 aq terpikir "eh!!!tamak nya a q nie"..tp salah kah aq kalu mau tamak pasal benda yg ku mahu n impikan......kdg2 aq rasa mau balik jer trus ke sabah....malas mau buat apa2....tp pikirkan kalo aq balik aq mau keja apa.....ada degree pon susah.....kalo ada pon bergantung kepada rezeki....apa yg bermain di kepalaku....kalu aq balik..aq mau tanam pokok jagung...pokok pisang, bercakap ngan pokok mangga yg x besar2 n bercakap ngan pokok sukun...jadi babysiter jap...jd tukang masak yg x bertauliah jap...pastu ari2 dgr mak aq bising bab aq selalu bangun lambat(stress bertambah)...yg pasti maybe aq jd driver kepada mak aq...bab supir dia sudah berhijrah dekat kk.....haa lagi satu aq kena bergaduh ngan nami pasal mau tgk tv...n kena angkat dia g bilik air setiap pagi sebelom g sekolah....
  2. pernah tak anda berpikir yg diri kita nie kdg2 bodoh n kdg kita x paham ngan diri sendiri??aq selalu pikir...smpaikan kdg2 aq baru perasan yg aq telah bodohkan diri aq sendiri....time 2 mulalah aq bercakap sendiri mcm owg x betul ataupon menjerit bab telah memalukan diri sendiri n memperbodohkan diri sendiri....sampai aq buat sesuatu yg kdg2 aq sendiri pon x paham napa, kenapa n mengapa....kalo aq ada perasaan nie...aq serahkan segalanya kepada Dia....
  3. pernah tak anda kdg2 terpikir yg anda bersendirian dan tiada siapa2 disisi anda....saya selalu terpikir benda nie bila sy tgh down n strees...tyme ni rasa nak bercakap ngan pokok pon terasa sgt gembira...yahoo....pokok x akan balas apa yg anda cakap...percayala...kalo x percaya cuba try buat.....tp tyme nie Dia jugak yg aq cari
  4. pernah tak anda terpikir nak tinggal di luar negara...sy selalu terpikir.....mula kuar ayat2 english kena power...kalu tak macam mana mau paham ckp dowg...dpt tinggal sekejap pon x apa...
  5. pernah tak anda berpikir.." napa aq x belajar betul time kecik ya...kalu takleh aq jd doktor n leh g rusia"...tp nie jus terlintas dipikiran sahaja yer...bersyukur sgt bab time kecik dulu x pandai....kalo pulun bab nak jd doktor mesti aq x merasa main air kat parit, mcm monyet kat atas pokok senja meyingsi baru balik...x main guli....g pancing ikan otek...main rumah2...main engkek2 dll....


p/s : nie suma hanya lar yg terlintas di pikiran ku sahaja yer...bukan bermaksud x bersyukur...sgt bersyukur bab aq yakin dimana ada.di c2 ada Dia....Amin...terima kasih Ya Allah

yeah!!!!caiyok2 sri

Ari nie appy jak....bagai kan menunggu nagka busuk jer....setiap kali g keja n buat rutin harian...agak bsan gak...tp ari nie appy bab client sy dah bertambah lagi seowg...yeah sri buat yg terbai...give the better service for them about investment work...i wil try my best in my work...
ari nie agak terkejut bab client yg sri dpt nie ada ex my lecturer yg menjadi kegilaan kwn2ku masa belajar dulu....apa tak nya...lagi sejam lagi kuliah..dowg dah bertengek kat bilik aq suh siap cepat2 nak g kelas...aq kdg2 x paham bab dowg excited giler nak g klas tu bab nak jumpa lecturer dowg nie....kalu aq rasa bab malas bab subject nie masi baru n aq x paham pasal accounting nie...agak terseska jugak....sampai lar aq nak grade dowg dok minat ngan lecturer nie....biarlah janji tgk kwn2 aq happy pon dah cukup.....biasalah tu suma owg masa zmn belajar ada lecturer yg dowg minat....kan?!!betul tak???

Friday, May 21, 2010

dimana ada aku...di c2 ada DIA..

aq selalu berharap agar Dia sentiasa ada di sisiku dikala aq susah dan senang...x sekali2 menharapkan seseowg jejaka yg yg di agung2kan oleh owg lain...Bagiku cukupla sekadar Dia yg bertahta di hati n family n kwn2 ku....nie statement tanda protes bab kawan dok asyik2 ingat benda cinta cintun yg bagiku...x perlu di cari kerana Dia telah menentukan pasangan setiap manusia....

Wednesday, May 19, 2010

nie kisah pasal aq n sikit pasal owg lain....hehehe

nie aq masa baby....hehehe....comel tak???angkat bakul dulu..
masa kecik nie nurse bagi nama yg agak lucu...dowg cakap aq nie tahan
banting...gelar aq ngan nama kayu kat twu...sejenis kayu yg kuat....
selalunya kayu nie jadi tiang tok setiop rumah...hahaha....tp nama aq
mmg pelik pon...

yg nie masa form 4...wat trip kat kk...cari aq kat mana???
lawatan dekat uitm kk...time nie sumpah seranah x nak belajar kat
uitm nie..masa nie...mmg x de niat langsung nak sambung kat
uitm,...Tp Allah maha berkuasa..Dia bagi kat uitm...amik ko
masa dpt tu lepas stpm.....kecewa giler...x nak g belajar tyme 2..
tp last2 g jugak.....rupanya ada hikmah d sebalik apa yg berlaku..
moral of da story....jgn ckp x suka or x nak kepada sesuatu benda...
nanti apa yg kita x nak 2 akan kena kat kita....anggapla apa yg berlaku
tu ada hikmah disebaliknya...


yg nie bila pemotong rumput n perompak panjat gunung..
Baju time nie over sikit....Al maklumlah mmg x biasa ngan
cuaca sejuk.....windu ngan angin bayu nie.....that y nama
sabah...Sabah di bawa bayu......(form 6 lower)

imbau kembali zaman muda mudi nie yer...skrank nie zaman
apa pulak???hehehe....tyme nie kaki terseliuh masa main bola jaring..
muka time mmg plastik lah tok senyum....time masuk kali ke-3 kut
terseliuh lepas main bola jaring.....pastu da kurangkan main bola jaring..
doctor ckp x baik tok kaki kalu terseliuh selalu....( form 6 upper)

* tlg abaikan gambar laki yg sesat kat dlm gambar nie yer..
nie half drp dak klas aq...ari convo kitaowg..sowi sally gambar ko x
masuk pulak....setengah drp badan ko jer...hehehehe...kalah artis time..
tengoklah mata kat mane jer dowg tgk...almaklumlar byk kamera...

Tuesday, May 18, 2010

kecik2 lagi dah terima ujian.....


MANUSIA SENTIASA DIUJI, HARI INI HARI DIA, ESOK MUNGKIN HARI KITA KAWAN SAYA MINTA TOLONG SEBARKAN EMEL INI...
Saya Rohaiza Bte Ishak. Saya merupakan guru Kemahiran Hidup di MRSM Muar. Tujuan saya menulis email ini ialah untuk memohon belas kasihan dari pembaca kerana anak kedua saya yang bernama NurHannah Bte Mohamed Helmi berusia 3 bulan tidak sihat.
Ketika bersalin, anak saya lemas kerana tali pusat keluar lebih kurang 40 minit sebelum saya bersalin. Ini menyebabkan anak saya lemas kerana tidak mendapat oksigen kerana tali pusat sudah terkeluar.
Apabila doctor scan (MRI) otak anak saya, doctor menyatakan bahawa anak saya terencat akal kerana sel-sel otak telah mati kerana kekurangan oksigen. Hanya Allah yang tahu apa yang saya rasa ketika itu.
Kaki bagaikan tidak jejak ke bumi. Muka saya pucat bagaikan tiada darah lagi. Hampir 3 minggu saya mengambil masa untuk terima hakikat apa yang doctor terangkan mengenai anak saya. Hari-hari saya menangis. Saya rasakan hati saya kosong.
Selepas 3 minggu saya cuba berkongsi masalah dengan teman sekerja. Semangat saya mula datang apabila ada rakan yang mengalami situasi yang sama seperti saya iaitu anak mereka lemas ketika bersalin. Doktor juga menyatakan anak mereka terencat akal. Tetapi kuasa Allah mengatasi segalanya dan anak mereka alhamdulillah sihat. Tetapi saya akui bahawa saya hanya insan yang lemah. Kadang-kadang saya kuat, kadang-kadang saya lemah sangat.
Rakan menasihati saya agar perbanyakkan solat hajat, baca yassin dan bersedekah. Alhamdulillah. Saya melakukan semua nasihat yang mereka berikan. Perkembangan terbaru tentang anak saya ialah dia masih lagi belum boleh menghisap dan menelan. Minum susu menggunakan tiub yang dimasukkan terus ke perut. Suction machine pula digunakan untuk menyedut air liur kerana anak masih tidak boleh menelan.
2 minggu lepas anak dimasukkan ke hospital kerana jangkitan kuman pada paru2. Ketika itu keadaan anak terlalu lemah menyebabkan doctor sukar mencari urat anak. Pilihan kedua ialah masukkan line hingga ke tulang.
Sekali lagi anak saya diduga iaitu selepas 3 hari kaki anak bengkak. Apabila doctor buat x-ray, rupanya kaki anak saya patah kerana dicucuk ketika memasukkan line.Pergerakan anak saya tidak seaktif bayi kerana kesan kurangnya oksigen di otak ..tambahan pula kaki kanan anak bersimen.
Hanya Allah tempat saya mengadu. Jika boleh, biarlah saya yang menanggung semua kesakitan itu, bukan anak saya yang berumur 3 bulan. Minum guna tiub, tak tahu menelan…kaki pula bersimen.
Kalian bayangkanlah bagaimana perasaan seorang ibu yang menjaga janin dalam kandungan bagaikan menatang minyak yang penuh. Tetapi selepas lahir, begitu besar ujian untuk anak saya.Terus terang saya katakan bahawa ini adalah ujian yang maha-maha besar dalam hidup saya. Saya bersyukur kerana Allah menguji saya kerana Dia sayangkan saya dan anak.
Dikesempatan ini saya memohon, merayu dan menagih simpati agar kalian dapat meluangkan masa untuk melakukan sembahyang hajat agar kesihatan anak saya pulih dan jauhkanlah anak saya dari sebarang kecacatan.
Andainya terlalu berat permintaan saya, bacakanlah Al-Fatihah. Jika permintaan ini juga berat, cukuplah kalian mengucapkan INSYAALLAH agar anak saya sihat, dijauhkan dari kecacatn dan dipulihkan kerosakan pada otaknya. Mudah-mudahan dengan keikhlasan kalian, doa kalian dimakbulkan. Hanya Allah yang mampu membalas budi kalian.
Saya juga memohon agar kalian dapat forwardkan email ini kepda rakan-rakan kalian agar dapat membantu anak saya. Kesihanilah anak saya kerana dia terlalu kecil untuk memahami erti kesakitan. Jika ada nasihat, pengalaman dan ilmu..emailkanlah kepada saya rozex_3056@yahoo.com.my . Di sini saya sertakan panduan sembahyang hajat. Mudah-mudahan bolehlah kalian amalkan jika ingin memohon sesuatu hajat. Percaya dan yakinlah bahawa Allah maha mendengar doa dari hambaNya.
Solat Hajat
1) Niat Ushalli sunnatal hajati rak’ataini lillaahi ta’aala .
2) Tiap-tiap 2 rakaat sesudah membaca al-fatihah, baca Ayat kursi 1x, dan Kul huallah huahad sebanyak 1x.
3) Sehabis salam yang terakhir, sujud semula. teruslah meminta hajat kepada Allah dengan khusyuk.Insyaallah Allah makbulkan.
Ayat Kursi
Allahu laa ilaaha illaa huwal hayyl qayuum, la tak khu-dzuhuu sinataunw walaa naw-um, lahuu maa fis samawaati wamaa fil-ardhi, man dzal-la-dzii yasy-fa-‘u indahuu illaa bi-idz-nihii, ya’-lamu maa bayna aydiihim, wamaa khal-fahum walaa yuhii-thuuna bi-syai-inm min’ilmihii illa bimaa syaa-a, wasi-‘a kursiy-yuhus samaawaati wal-ar-dha, walaa ya-uu-duhuu hifzhuhumaa wahuwal ‘aliy-yul azhim .